Drag. Drop. Design.

Tot mai multi utilizatori isi folosesc dispozitivele mobile pentru a naviga internetul; e mult mai comod si mereu la indemana. Motiv pentru care, e importanta optimizarea site-urilor web pentru dispozitivele mobile.

Site-urile responsive îmbunătățesc performața SEO – lucru confirmat atât de Google cât și de specialiștii SEO

avantajele site-urilor optimizate pentru orice dispozitiv:

Tot continutul intr-un singur URL – Folosirea unui singur URL face ca interactiunea utilizatorilor sa fie mult mai usoara.

Experienta utilizatorului este streamlined – Prezentarea intregului continut este personalizata, iar functionalitatile specifice dispozitivului pot fi folosite.

Eliminarea erorilor de navigare - există doar un sigur site și nu este necesar să verifici dacă link-urile sunt direcționate spre versiunea corespunzătoare a site-ului.

Fara redirectionare – Timpul de asteptare este redus, iar astfel performanta site-ului creste.

Orientare flexibila – In mod natural, RWD permite utilizatorilor sa aleaga cum doresc orientarea imaginii, portrait sau landscape.

mobile-first index Un website realizat cu un design de tip responsive corespunde noilor criterii de indexare anunțate de mobile-first index Google .

DE ESTE ASA DE IMPORTAT SA AI UN SITE OPTIMIZAT PENTRU DISPOZITIVELE MOBILE?

Fiecare pagină care arată frumos pe desktop, va trebui să fie regândită de la început, sau reproiectată special pentru dispozitivele mobile. Dacă câțiva ani în urmă proiectarea site-urilor începând cu modul smartphone a fost una de avangardă, astăzi devine un standard. Și acest standard necesită o regândire a designului site-urilor pentru că modul smartphone al site-ului este unul cu foarte multe constrângeri față de posibilitățile de navigare și spațiul disponibil. Respectiv proiectanții sunt nevoiți să reconsidere necesitatea prezenței fiecărui element / fiecărei părți de conținut.