De ce in 2021 este musai sa am un site web pentru afacerea mea

Știm că trăim într-o lume in care internetul este parte din vieţile , este indispensabil, în care informația este la doar câteva click-uri distanță. Diferența în fața concurenței, o face de cele mai multe ori acel plus  de valoare pe care compania ta îl aduce clientului. Iar prezența în spațiul virtual este esențială.

Globalizarea, dezvoltarea internetului și a telecomunicațiilor au influențat economia peste tot în lume. Astăzi, prezența pe internet a devenit unul dintre factorii determinanți ai succesului pe piață, indiferent de dimensiunea companiei sau activitatea desfășurată. Prin investiția într-un site web nu mai sunteți limitați la orașul sau țara dumneavoastră – firma dumneavoastră devine ușor și rapid accesibilă pe plan global. Site-ul web este oglinda firmei și poate fi accesat de oricine are internet, din orice loc, programul de muncă sau numărul de vizitatori.

Motivele generale pentru care un antreprenor nu doreşte sa dezvolte un website pentru afacerea sa sunt urmatoarele: “nu sunt familiarizat cu tehnologia”, “realizarea unui site pentru compania mea este prea scumpă”, “nu am timpul necesar sa mă ocup si de site” sau generalul “am deja clienţii mei, la ce imi mai trebuie un website?”. In realitate lucrurile stau altfel, orice antreprenor care are o afacere cat de mică, are nevoie de un website.  Fără un website care sa-ţi reprezinte afacerea in mediul online afacerea ta in viitor va pierde potenţiali clienţi importanţi si în afară de asta, costurile pentru dezvoltarea unui website nu sunt mari. Pentru administrarea site-ului nu aveţi nevoie de cunoştinţe tehnice, de asta se ocupă agenţia sau freelancerul care a dezvoltat website-ul.

Beneficiile aduse de site web pentru orice afacere:

Un website atrage mai mulţi clienţi

Un website este online 24 di 7, sediul fizic nu poate fi deschis non-stop. Persoanele interesate de serviciile sau produsele pe care le vinzi te pot urmari online, pot prelua de pe site informaţiile de care au nevoie fara să se deplaseze la sediul fizic al companiei, de asemenea pot sa vă recomande afacerea direct prietenilor printr-un singur click sau o atingere a ecranului unui smartphone.

 Câştici mai multă credibilitate

Oamenii au devenit foarte sceptici mai ales cand sunt in cautarea unei companii ce preseteaza serviciile care ei le cauta sau produsele care ei doresc sa le cumpere. Inainte de a contacta o companie sau de a cumpara un produs, oamenii cauta informatii despre compania sau produsul respectiv, citesc parerile altor utilizatori si comunica pe forumuri despre experientele care le-au avut cu, compania respectiva.

 Influenţa

Avand un website va puteti prezenta noile servicii sau produse intr-un mod detaliat si foarte interactiv. Prin prezentari va puteti informa  publicul cu informatii tehnice si non-tehnice despre business-ul dumneavoastră. O mai buna informare a utilizatorilor inseamnâ si o influenţa asupra lor in decizia finală de achiziţie a serviciilor sau produselor pe care le oferiţi.

Mai Multe Oportunitaţi de Marketing

Pe internet iţi largeşti in mod automat audienţa catre un numar infinit de potenţiali clienţi. Si poţi realiza acest lucru cu un cost mai mic decât prin metode traditionale.

Comunicare Instanta

Pentru a iţi anunţa clienţii de noutaţile din cadrul firmei, nu mai trebuie sa te grabeşti sa iţi cauţi telefonul, sa scrii o scrisoare formală sau sa printezi un catalog de prezentare. In momentul in care eşti online poţi instant sa iţi informezi clienţii despre noile produse si ştiri importante ale companiei.

Sunt sigura ca stii si tu acum că crearea unui site web profesional joacă un rol important in succesul  afacerii tale.

Pana la urma, suntem in anul 2021, in plin apogeu tehnologic, iar un magazin virtual sau un site de prezentare nu mai reprezinta un moft, ci o necesitate pentru prosperitatea sau chiar supravietuirea unei afaceri, intr-un mediu din ce in ce mai competitiv.

Inca mai stai pe ganduri?  Dezvoltă-ti acum site-ul web al afacerii tale , fă-ti afacerea cunoscută , pune bazele unei afacerii de succes. Totul incepe cu o prezentă unică si statornică in mediu online.

Autor

Grancea Cristina

Web designer
Creative media agency

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these